1 juni 2021

Heb jij je eclipsbril al voor de zonsverduistering?

!HEEL BELANGRIJK!

Op 10 juni 2021 rond 12h vindt een gedeeltelijke zonsverduistering plaats.

Onze eclipsbrilletjes gaan zowel het zichtbare licht afzwakken als de schadelijke stralingen filteren en het oog beschermen.

Soms wordt gezegd dat een computerdiskette, een CD, een zwart fotonegatiefje of een snoepjeswikkel ook zonlicht filteren. DIT ZIJN GEEN VEILIGE METHODEN! Het directe zonlicht wordt wel tegengehouden (zoals bij een sterke zonnebril) maar de onzichtbare ultraviolet en infrarode stralen worden niet gefilterd en kunnen ook blindheid veroorzaken! Dit werd in 1999 bewezen in een onderzoek van de KULeuven.

Om comfortabel de zonsverduistering te kunnen waarnemen, moet de eclipsbril goed zitten. Dit wil zeggen dat je de handen vrij moet kunnen bewegen. Het gebeurt wel eens dat je de eclipsbril nog moet vasthouden. Na vele minuten kijken kan dit wel een krampachtige houding veroorzaken. Draag je een gewone bril, dan moet de eclipsbril er zonder moeite over kunnen. Zonder je dagdagelijkse bril kun je trouwens niet al te veel details zien van de verduisterde zon.

Gebruik geen beschadigde of verwaarloosde eclipsbrilletjes die je thuis nog hebt liggen. Denk aan je kostbare ogen, je hebt er maar 2! Blijkt de filter niet sterk genoeg te zijn dan mag je niet blijven kijken. Probeer het brilletje van te voren uit en wacht niet tot op de dag van de zonsverduistering.

Wil je graag een eclipsbrilletje bestellen dat kan! Bestel online via knop hieronder of kom langs in onze winkel te Rijmenam!


Heb jij je eclipsbril al voor de zonsverduistering?

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x